Συμμετοχή

Υποστήριξη και Συμμετοχή

Είσαι ειλικρινής και ευγενικός άνθρωπος? Δίνεις περισσότερα από όσα ζητάς? Μήπως έχεις κάποιο ευφάνταστο όραμα για τον κόσμο? Νιώθεις ότι δεν χρησιμοποιείς τις ικανότητες σου στο έπακρο? Νιώθεις ότι οι στόχοι σου χρήζουν επαναπροσδιορισμού? Χρειάζεσαι μια πιο διαυγή εικόνα για τον κόσμο? Κουράστηκες να ακούς άσχημα νέα και σενάρια καταστροφολογίας? Δεν είσαι σίγουρος για την πορεία της ζωής σου? Θέλεις να δημιουργήσεις ένα μέρος που εγγυημένα να εξελίσσεται καθημερινά? Θέλεις να περπατήσεις ένα δρόμο στρωμένο με τις καλύτερες διαθέσεις και τα πιο καθαρά κίνητρα? Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και υπευθυνότητα αλλά η ζωή σε κρατάει κάτω? Είσαι φιλοπρόοδος και γεμάτος διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς? Νιώθεις ότι οι άνθρωποι πρέπει να επανασυνδεθούν νοητικά, φυσικά και συναισθηματικά με βάση νέες, ολιστικές βάσεις? Μπορείς να αντιληφθείς τη δύναμη της πληροφορίας/γνώσης και την χρησιμότητα της επικοινωνίας? Μπορείς αντικειμενικά να αντιληφθείς ότι η κοινωνική δομή χρήζει θεμελιώδους αναπροσαρμογής και ο κόσμος αδιαμφισβήτητα χρειάζεται επανίδρυση? Μπορείς να πάρεις λίγο από τίποτα και να δημιουργήσεις κάτι? Έλα μαζί μας και βοήθησε στην αναδιαμόρφωση της κοινωνικής δομής, στο χτίσιμο ενός κόσμου που βγάζει νόημα, οργάνωσε, υποστήριξε, δράσε, εμψύχωσε, στόχευσε ψηλότερα, θυμήσου και χρησιμοποίησε γνώσεις και ικανότητες που κατέχεις ήδη, μοιράσου γνώση και ικανότητες με ανθρώπους σαν κι εσένα!

Λάμψε, όχι όπως σου επιβάλει το σύστημα, αλλά όπως εξελίσεσαι ότι θα έπρεπε να λάμψεις!

Προώθησε την προσπάθεια μας και έλα να μας επισκεφτείς

Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο εύκολα θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Μελέτησε και προώθησε και τις υπόλοιπες σελίδες μας

Εάν είσαι δημοσιογράφος, προώθησέ μας. Χίλιες ιδέες μπορούμε να εμπνευστούμε μαζί για την ουσιαστική προώθηση της ιδέας ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Κατασκευές, καλλιέργειες, κομποστοποίηση , μουσικές εκπομπές μέχρι και μια τακτική στήλη με σκέψεις και προβληματισμούς.

Εάν είσαι εκπαιδευτικός, γίνε υποστηρικτής με την τάξη σου. Ελάτε με την τάξη σας στο χώρο μας να κάνουμε εργαστήρια και παρουσιάσεις και να εκπαιδευτούμε όλοι μαζί σε τρόπους που θα φέρονται στο περιβάλλον με περισσότερη ισορροπία και σεβασμό.

Εάν ανήκεις σε άλλη ΜΚΟ, ας δικτυωθούμε. Προώθησε τις δράσεις μας και φιλοξένησέ μας στην ιστοσελίδα σας. Ας συνεργαστούμε για τις δικές σας εκστρατείες και ας προγραμματίσουμε κοινές δράσεις.

Έλα να μας γνωρίσεις, επικοινώνησε μαζί μας ώστε να κανονίσουμε την επίσκεψη σου στους χώρους του εγχειρήματος Τελαίθριον ώστε να δημιουργήσουμε μαζί κάτι διαφορετικό κάτι πιο χαρούμενο και με σεβασμό στο περιβάλλον.

EVS – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία. To Free and Real δίνει τη δυνατότητα σε νέους (19 έως 30 χρονών) από την Ελλάδα να συμμετέχουν σε προγράμματα εθελοντισμού μεγάλης διάρκειας – EVS (από 2 έως 12 μήνες) που πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και σε νέους από την Ευρώπη και τις συνεργαζόμενες χώρες να μείνουν μαζί μας.

Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα EVS πατήστε εδώ

Και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να μας βοηθήσεις ατομικά στην προώθηση της οργάνωσης:

 • Προώθησέ μας μέσα από το internet. Βρες μας στο facebook, στο twitter και δες τα βίντεό μας και προώθησέ τα στους φίλους σου. Γίνε μέλος στο newsletter μας.
 • Έλα να μας επισκεφτείς, να μείνεις κάποιες μέρες μαζί μας, να δουλέψουμε μαζί και να δεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει Free and Real και πως θα επιτευχθεί ο στόχος του εγχειρήματος Τελαίθριον.

Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και περιμένουμε να ακούσουμε τη δική σου.

Υποστήριξέ μας

Η αγορά των προϊόντων του Free and Real στηρίζει άμεσα όχι μόνο το Free and Real και το εγχείρημα Τελαίθριον αλλά και πολλές άλλες ομάδες και προσπάθειες σε ολόκληρη την Ελλάδα με παρόμοιους στόχους και ιδέες. Για να αποκτήσεις κάποια από αυτά επικοινώνησε μαζί μας.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορείς να βοηθήσεις. Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο εύκολα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ανάλογα με το χρόνο και τις δυνατότητές σου μπορείς να σταθείς στο πλάι μας και να κάνεις τη διαφορά.

Γίνε μέρος του κύκλου υποστήριξης

Με 10 ευρώ το χρόνο δείχνεις την αλληλεγγύη και υποστήριξή σου προς την προσπάθεια μας. Αφού γίνεις μέλος του κύκλου υποστήριξης (100th Monkey…) αποκτάς μια σειρά από προνόμια, όπως προτεραιότητα όποτε θέλεις να μας επισκεφτείς και να μείνεις μαζί μας, εκπτώσεις σε επιλεγμένα προϊόντα μας και μία μόνιμη έκπτωση σε όλα τα είδη χειροτεχνίας που φτιάχνουμε.

Ο κύκλος υποστήριξης μας δίνει την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας ακόμα περισσότερο. Για να γίνεις μέλος στον κύκλο υποστήριξης του Free and Real στείλε μας ένα e-mail πατώντας εδώ

Γίνε μέλος μίας θεματικής ομάδας μας

Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Δώσε του περισσότερη αξία μαζί μας και βοήθησε το Free and Real. Θέλεις να μάθεις καινούργια πράγματα; Ξέρεις ήδη πολλά και θέλεις να τα διδάξεις στους άλλους; Θέλεις να διοχετεύσεις τη δημιουργικότητά σου; Θέλεις να διοργανώσεις δράσεις; Θέλεις να μας βοηθήσεις να κρατούμε τα πράγματα σε τάξη; Θέλεις να αποκτήσεις επαγγελματική εμπειρία μέσω ενός προγράμματος μαθητείας; Έχεις ελεύθερο χρόνο που θέλεις να τον επενδύσεις σε κάτι που αξίζει πραγματικά; Θέλεις να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητά σου; Θέλεις να γίνεις μέρος μιας ενθουσιώδους ομάδας που έχει ήδη πετύχει πολλά; Θέλεις να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο;

Είτε είσαι νέος, είτε νέος στην καρδιά, είτε σπουδάζεις, είτε δουλεύεις, είτε έχεις εξειδικευμένες γνώσεις (δικηγόρος, λογιστής, τεχνικός, εκπαιδευτικός, μεταφραστής…) όπου και να είναι ο τόπος κατοικίας σου, όλοι μπορούν να βοηθήσουν! Επικοινώνησε μαζί μας

Ενεργές ομάδες εργασίας και έρευνας: Μεταφραστική Ομάδα | Ομάδα Βίο-Αρχιτεκτονικής | Ομάδα Υγείας και Άσκησης | Ομάδα Μαγειρικής | Ομάδα Κήπων Αυτάρκειας | Ομάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 

Κάνε μία δωρεά

Μπορείς να μας υποστηρίξεις στις κατά καιρούς καμπάνιες που τρέχουμε σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες ή μπορείς να συνεισφέρεις με το ποσό που επιθυμείς κάνοντας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό μας στην Εθνική Τράπεζα και να μας στείλεις την απόδειξη κατάθεσης και τα στοιχεία σου.

IBAN: GR2601106500000065060023317

Μπορείς, επίσης, να μας βοηθήσεις προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ή κάνοντας μια δωρεά σε είδος. Οι ανάγκες μας πολλές! Μεταφορές υλικών, εκτύπωση φυλλαδίων ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Επικοινώνησε μαζί μας στο info@freeandreal.org για να συζητήσουμε πώς μπορείς εσύ και η επιχείρησή σου να μας στηρίξει.

 

Λίστα με πράγματα που (μονίμως) χρειαζόμαστε

 • Ξύλα κάθε είδους [δοκάρια, παλέτες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ κτλ]
 • Βιβλία με έμφαση σε πρακτική γνώση [καλλιέργειες, κατασκευές, επικοινωνία κτλ]
 • Σπόρους [δέντρων, λαχανικών, κηπευτικών, ντόπιων ποικιλιών]
 • Ποδήλατα [μικρά, μεσαία, μεγάλα]
 • Βάζα [κάθε μεγέθους και είδους]
 • Κουτιά αποθήκευσης [κάθε μεγέθους και είδους]
 • Δέντρα/Φυτά [κάθε μεγέθους και είδους]
 • Σπόρους [δέντρων, λαχανικών, κηπευτικών, ντόπιων ποικιλιών]
 • Κουβάδες [κάθε μεγέθους και είδους]
 • Γάντια εργασίας [κάθε μεγέθους και είδους]
 • Ηλεκτρικά Εργαλεία [σέγες, δισκοπρίονα, δράπανα, φαλτσοπρίονα, τριβία, πλάνες κτλ]
 • Εργαλεία κήπου [φτυάρια, τσάπες, τσουγκράνες κτλ]
 • Αγροτικά μηχανήματα [φρέζες χειρός, σκαπτικά, τρακτέρ, θρυμματιστή]
 • Σίδερα [σωλήνες, στρατζαριστά, λαμαρίνες, αλουμίνια, γωνίες]
 • Σκάλες [ξύλινες, μεταλλικές, αλουμινίου, διπλές/τριπλές, σκαλωσιές]
 • Είδη camping [sleeping bags, υποστρώματα, γκαζάκια, φακούς κτλ]
 • Τροχόσπιτα [σκηνές, σπιτάκια κήπου, τρέιλερ, μπαγκαζιέρες]
 • Είδη ύπνου [κουβέρτες, μαξιλάρια/μαξιλάρες, σεντόνια, παπλώματα/ παπλωματοθήκες]
 • Ντέξιον [ραφιέρες, ντουλάπες κτλ]
 • Τέντες [πανιά, ρετάλια, μουσαμάδες, λιόπανα, ομπρέλες κτλ]
 • Βίδες κάθε είδους [επίσης πρόκες, σύρμα, συρματόπλεγμα κτλ]
 • Ξύλινοι φράχτες [πέργολες, παγκάκια πόρτες, κάσες και ξύλο-κατασκευές κάθε είδους]

Αν έχετε κάποιο/ποια από τα παραπάνω και δεν το χρειάζεστε ποια επικοινωνήστε μαζί μας!