Goodies

EcoFemme

Τα υφασμάτινα pads ecofemme προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα μίας χρήσης σερβιέτες και σερβιετάκια . Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά, καλύτερα για την υγεία αλλά και πολύ όμορφα.

  Pad για Pad

Για κάθε pad που αγοράζεται εκτός Ινδίας πάει αυτόματα προς την παροχή ενός έφηβου κοριτσιού ένα επαναχρησιμοποιήσιμο υφασμάτινο pad. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα πατώντας εδώ

Το προϊόν

Τα pads κατασκευάζονται από 100% βαμβάκι και προσπάθειες για μετάβαση σε οργανικό βαμβάκι είναι εν εξελίξει. Επίσης οι βαφές που χρησιμοποιούνται είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Τα κέρδη εκτός του ότι παρέχουν pads σε κορίτσια στην Ινδία βοηθάν και τον οργανισμό AVAG για την συνέχιση του έργου του.  

  • 100% Βαμβάκι
  • Σχεδιασμένο να διαρκεί έως και 5 χρόνια ή και περισσότερο.
  • Προτεινόμενα ελάχιστα 5 pads για κάθε χρήστη.
  • Παράγεται από ομάδες αυτό-βοήθειας και στήριξης γυναικών.

Pantyliner Το μικρότερο μας pad είναι ιδανικό για τις ήμερες με ελαφριά ροή, για τις μικρές καθημερινές απορρίψεις ή σαν βοήθημα μαζί με το mooncup. Κατασκευασμένο από βαμβάκι εξωτερικά και εξαιρετικά απορροφητικό στρώμα βαμβακιού εσωτερικά. Κουμπώματα χωρίς νικέλιο. Πλένεται στο χέρι αλλά και στο πλυντήριο και διαρκεί έως και 5 χρόνια. Περιέχονται 3 Pantyliners στο πακέτο και έχουν 18 εκατοστά μήκος, 6 πλάτος.Αποκτήστε το
Day Pad Ιδανικό για ημέρες με μέτρια ροή. Κατασκευασμένο από βαμβάκι εξωτερικά και εξαιρετικά απορροφητικό στρώμα βαμβακιού εσωτερικά. Κουμπώματα χωρίς νικέλιο. Πλένεται στο χέρι αλλά και στο πλυντήριο και διαρκεί έως και 5 χρόνια ή και περισσότερο. Εμπεριέχεται ένα στην συσκευασία. Μήκος 23 εκατοστά και πλάτος 6 εκατοστά. Αποκτήστε το
Night Pad Το πιο απορροφητικό pad μας για την διάρκεια της νύχτας και για τις ημέρες με βαριές ροές. Κατασκευασμένο από βαμβάκι εξωτερικά και εξαιρετικά απορροφητικό στρώμα βαμβακιού εσωτερικά. Κουμπώματα χωρίς νικέλιο. Πλένεται στο χέρι αλλά και στο πλυντήριο και διαρκεί έως και 5 χρόνια ή και περισσότερο. Εμπεριέχεται ένα στην συσκευασία. Μήκος 30 εκατοστά και 7,5 εκατοστά πλάτος. Αποκτήστε το

 

Ο Άφραγκος Άνθρωπος & Οδηγός Περμακουλτούρας

Ο Άφραγκος Άνθρωπος – Mark Boyle

Μετά την διαμονή του για ένα μήνα και πλέον μαζί μας, βοηθήσαμε τον Mark Boyle να εκδώσει το βιβλίο του και στην Ελλάδα. Ο Άφραγκος Άνθρωπος είναι το αποτέλεσμα, βιβλίο το οποίο βοηθάει το εγχείρημα του Mark στην Αγγλία για το πρώτο Freeconomy Village.

Οδηγός Περμακουλτούρας – Τίνα Λυμπέρη (Μετάφραση)

Ένας πλήρης εικονογραφημένος και ευκολοδιάβαστος οδηγός permaculture στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Είναι το πρώτο πλήρες βιβλίο στα ελληνικά πάνω στην permaculture. Μας δείχνει πώς να σχεδιάσουμε έναν κήπο permaculture οποιουδήποτε μεγέθους, είτε ζούμε σε ένα μικρό αστικό διαμέρισμα, σε σπίτι με κήπο, σε αγροτική έκταση ή σε ο,τιδήποτε άλλο! Η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: δίνουμε πίσω στη γη αυτό που παίρνουμε για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Η δεοντολογία στην οποία βασίζεται είναι:Φροντίδα για τους ανθρώπουςΦροντίδα για τη Γη και Μείωση της κατανάλωσης για την αναδιανομή του πλεονάσματος. 

 

Μανιτάρια - Οδηγός Τσέπης & Βότανα Οδηγός Τσέπης

Μανιτάρια – Οδηγός Τσέπης του Γιώργου Κωνσταντινίδη

Ένας πολύ χρήσιμος και εύχρηστος οδηγός στο μαγικό ταξίδι που έχουμε ξεκινήσει στα βάθη του κόσμου των μανιταριών. Απαραίτητο εργαλείο για όσους μόλις ξεκινάνε την αναζήτηση μανιταριών!

Ότι Αξίζει Δεν Κοστίζει – Jacque Fresco 

Στο βιβλίο αυτό ο Jacque Fresco παρουσιάζει τις πρωτοπόρες και καινοτόμες προτάσεις του για έναν κόσμο βιώσιμο και ασφαλή, έναν κόσμο όπου η φτώχεια, οι στερήσεις, η πολιτική και ο πόλεμος μπορούν να βρεθούν για πάντα στο παρελθόν της ανθρώπινης ιστορίας.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους όσους θα ήθελαν όχι μόνο να μάθουν αλλά και να κατανοήσουν τι είναι η οικονομία των πόρων, η οποία αποτελεί το θεμέλιο του Venus Project. Mέσα σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και καμπή του κόσμου μας, η πρόταση του Venus Project αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

MoonCup

ασφαλές, οικολογικό, οικονομικό 

Κύπελλο εμμηνορροϊκής συλλογής, φτιαγμένο από χειρουργική σιλικόνη και σχεδιασμένο από γυναίκες ως μια βολική, ασφαλή και οικολογική εναλλακτική λύση στα ταμπόν και τις σερβιέτες. Φοριέται εσωτερικά του κόλπου, πολύ πιο κάτω από τα ταμπόν, αλλά δεν απορροφά το εμμηνορροϊκό αίμα, το συλλέγει. Αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί ξηρότητα ή ενόχληση στην περιοχή και επίσης συλλέγει πολύ περισσότερο αίμα (τρεις φορές περισσότερο από το ‘σουπερ-απορροφητικό’ ταμπόν!). Το Mooncup δίνει τέλος στα ανώφελα σκουπίδια,στην… και στα έξοδα για αναλώσιμα προϊόντα υγιεινής, αγαπήθηκε από γυναίκες σε όλο τον κόσμο και κατασκευάζεται στην Αγγλία από μια πολυ-βραβευμένη ηθικά επιχείρηση

  • Ξεχνάτε τη βρωμιά, τις διαρροές, την ξηρότητα.
  • Σχεδιασμένο από γυναίκες με σκοπό την ευκολία και τη βολικότητα.
  • Δεν έρχεται σε επαφή με κανενός είδους χημικά (όπως παρασιτοκτόνα ή λευκαντικά).
  • Ιδανικό όταν ταξιδεύετε, γυμνάζεστε ή κοιμάστε.
  • Μια γυναίκα χρησιμοποιεί τουλάχιστον 11.000 ταμπόν ή σερβιέτες στη ζωή της.
  • Θα χρειαστείτε μόνο ένα Μooncup οπότε γλιτώνετε λεφτά και δίνετε μια ανάσα στο περιβάλλον.

Το Mooncup είναι σχεδιασμένο να διπλώνει και να εισέρχεται στον κόλπο, μετά να αφαιρείται, να ξεπλένεται και να ξαναχρησιμοποιείται κάθε 8 ώρες. Μια ελαφριά στεγανοποίηση δημιουργείται στα τοιχώματα του κόλπου, επιτρέποντας το εμμηνορροϊκό αίμα να συλλέγεται στο δοχείο του Mooncup, χωρίς να υπάρχουν διαρροές και μυρωδιές. Η στεγανοποίηση απελευθερώνεται για να το αφαιρέσετε, επιτρέποντας να αδειάσετε το περιεχόμενό του, να το ξεπλύνετε ή να το σκουπίσετε και να το επανατοποθετήσετε. Βολικό, εύκολο στη χρήση, εξυπηρετικό και ασφαλές: το Mooncup μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ταξιδεύετε αλλά και όταν κολυμπάτε ή όταν γυμνάζεστε.

Ασφαλέστερο – Φτιαγμένο από μαλακή χειρουργική σιλικόνη, το Mooncup δεν περιέχει καθόλου λάτεξ και βαφές, δισφαινόλη Α, τοξίνες ή χλωρίνη. Είναι φιταγμένο ακόμα και για γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Τα ταμπόν μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και να αφήσουν ίνες πίσω τους. Το Mooncup είναι σχεδιασμένο να σέβεται την φυσική ισορροπία του σώματός σας.

Οικολογικότερο – Κατά μέσο όρο, μια γυναίκα χρησιμοποιεί στη ζωή της 11.000 ταμπόν ή σερβιέτες, τα οποία θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή ή στη θάλασσα.

Οικονομικότερο – Μια γυναίκα χρησιμοποιεί περίπου 22 προϊόντα υγιεινής σε κάθε της περίοδο. Ανεξαρτήτου ροής, θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα Mooncup και θα σας κρατήσει πολλά χρόνια, γεγονός το οποίο το κάνει το πιο οικονομικό προϊόν υγιεινής που υπάρχει.

”…χωρίς φτερά, σκοινάκια και πλαστικά πακετάκια

Για να αποκτήσετε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω ή αν έχετε απορίες και ζητάτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας