Είπαν..

έλενα
έλενα kosmosxorispolemous.gr
Κάθε φορά που πάω στο Τελαίθριον έρχομαι όλο και πιο κοντά στον αληθινό εαυτό μου, σε αυτό που θέλω να κάνω, σε αυτό που θέλω να είμαι. Γιατί εκεί με δέχονται και με καταλαβαίνουν. Νιώθω σαν το σπίτι μου, ότι μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, χωρίς να με κρίνουν. Επίσης ένα βήμα παραπάνω. Νιώθω ότι αυτοί οι άνθρωποι με βοηθάνε να βγάλω αυτό που βρίσκεται μέσα μου βαθιά. Κάθε φορά επιστρέφω όλο και πιο πλούσια, όλο και πιο γεμάτη, όλο και πιο σοφή. Ευχαριστώ!
κατερίνα
κατερίνα
Πέρασα πάνω απ΄το Τελαίθριο πετώντας χθες το απόγευμα (κυριολεκτικά) και σκεφτόμουν ότι αυτό που δημιουργεί τόση έλξη γύρω σας είναι το ότι έχετε πιάσει το κλίμα της εποχής (δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αυτό μάλλον είναι το κυρίαρχο). Χτυπήσατε διάνα στο συλλογικό υποσυνέιδητο. Μπράβο!

Στη διάρκεια της ίδιας πτήσης διάβαζα και όλως τυχαίως το πρώτο μέρος από το “Τhe road less travelled” κι έγραφε “a prophet is not someone who can see the future, but merely someone who can read the signs of the times”. Συμφωνώ.

χριστίνα
χριστίνα
Ευχαριστώ όλη την ομάδα του FreeandReal για ένα τριήμερο σεμινάριο γνώσεων και εμπειριών όχι μόνο στη παρασκευή σαπουνιών, κηραλοιφών και άλλων οικολογικών προϊόντων, αλλά και ενός τρόπου ζωής που αγγίζει μια πραγματική μορφή ελευθερίας. Γύρισα στην Αθήνα με μια αίσθηση ηρεμίας που καιρό είχα να ζήσω και την διάθεση να επανεκτιμήσω τα δεδομένα γύρω μου, όχι γκρινιάζοντας αλλά ξεκαθαρίζοντας τα ουσιώδη από τα περιττά. Επιτέλους ένα πραγματικό παράδειγμα για μια ομάδα ανθρώπων που έκανε τη θεωρία πράξη! Στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουν κι άλλα!!
stalia pagona
stalia pagona
Κάποιοι επιμένουν να κλαίγονται και να μεμψιμοιρούν, κάποιοι παίρνουν τις τσάπες και προετοιμάζουν το έδαφος για ένα καλύτερο αύριο… Κάποιοι αρκούνται στο να κυνηγάνε ανεμόμυλους, κάποιοι «φυτεύουν» ανεμογεννήτριες και κάνουν πραγματικότητα το όραμά για έναν φιλικότερο προς τον περιβάλλον άνθρωπο! Μια βόλτα στο Τελαίθριον ήταν αρκετή για να πεισθώ πως ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός! Γιατί ότι φτιάχνεται με αγάπη, συνείδηση και φιλοτιμία, ότι μας πηγαίνει μπροστά και μας ενώνει, είναι “καταδικασμένο να πετύχει”! Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη αγκαλιά αισιοδοξίας, για τις πανέμορφες εικόνες και εντυπώσεις κ γιατί είστε από τα λίγα εμπράγματα παραδείγματα της πιο αληθινής προσταγής: Be the change you want to see in the world!

Εις το επανιδείν!

λένα
λένα
Ευχαριστούμε την Πέπη, τον Απόστολο, τον Παναγιώτη και τον Διονύση και όλους τους συμμετέχοντες για το υπέροχο και πλούσιο σαββατοκύριακο στον Αγιόκαμπο! Μας γέμισαν αισιοδοξία και δύναμη. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Τελαίθριο για μια αυτοδιαχειριζόμενη οικο-κοινότητα.
χρύσα
χρύσα tamera
Έχω αγγιχθεί από τη δουλειά σας, χαίρομαι και ζητωκραυγάζω όταν ενημερώνομαι για όλα όσα κάνετε! Είναι θαυμάσιο όταν κανείς έχει ήδη επιτυχία και η δουλειά του βγάζει ήδη καρπούς. Πιστεύω στη δημιουργική σας δύναμη να οραματίζεστε μία νέα ζωή και να μπαίνετε με θάρρος και αποφασιστικότητα στην πράξη. Οι νέοι άνθρωποι έχουν επιτέλους θετικά παραδείγματα στην Ελλάδα. Δουλεύετε για το μέλλον και αυτό είναι ήδη ορατό. Μου αρέσετε!
άρης
άρης podilatespatras.org
Να είστε καλά παιδιά για την εμπειρία που μοιραστήκατε!! Περάσαμε πολύ ωραία, αυτό λέγαμε συνέχεια στο ταξίδι του γυρισμού, και μάθαμε πολλά! Γυρίζοντας στην Πάτρα, όλα μου φαίνονταν διαφορετικά (εννοώ σε σχέση με τον τρόπο ζωής), μετά από αυτό που κάνετε εκεί, καταλαβαίνεις… Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! Ελπίζω να σας ξαναδώ (δεν ξέρω αν το ελπίζετε κι εσείς!).
σοφιάννα
σοφιάννα
«Έχω μια μικρή εικόνα στο νου μου από ένα καθαρό και ήσυχο μέρος. Όπου κι αν κοιτάξεις είναι παντού φύση. Το σπίτι είναι φτιαγμένο από πλεγμένα άχυρα. Υπάρχουν κάπου πέντε στρέμματα για βολβούς και λουλούδια. Πανέμορφα πουλιά κουρνιάζουν στη άκρη του γκρεμού που αγκαλιάζει τα λίγα σύννεφα που κρέμονται γύρο από της πράσινες κορυφές. Η κόκκινη σκόνη του κόσμου δεν θα μπορέσει να φτάσει ως εδώ. Απλή κομψότητα αξίζει περισσότερο από αγιοσύνη η πνευματικότητα.» (6 μικρα ποιήματα για τη ζωή στα βουνά-Χσου Γεν) Για μένα αυτό είναι το Τελέθριον, όπως το είχαν ονειρευτεί οι δάσκαλοι του Ζεν και οι ταπεινοί περιπλανώμενοι της Πόλης που έχουν τη φύση μέσα τους. Με αγάπη
τίνα
τίνα
Ένιωσα χαρά και αισιοδοξία που γνώρισα ανθρώπους που πιστεύουν πραγματικά ότι το να ζει κανείς “αληθινά ελεύθερα” είναι εφικτό. Ευχαριστώ τα παιδιά που με φιλοξένησαν και εύχομαι το εγχείρημά τους να πετύχει όπως το έχουν οραματιστεί και να αποτελέσει παράδειγμα και έμπνευση σε άλλους ανθρώπους-κοινότητες.
τόνια
τόνια forfree.gr
Ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία. Μας “ανοίξατε” το μυαλό…Θα είμαστε σε επαφή. Για όλα τα free and real που θα αλλάζουν τη ζωή και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο!
άννα
άννα dreamer
Ευλογημένος τόπος, ευλογημένοι άνθρωποι. Από τις πρώτες ώρες κοντά σας ένιωσα να με συνεπαίρνει η ευγνωμοσύνη. Ήθελα μόνο να λέω ευχαριστώ!ευχαριστώ! Φωλιάσατε μέσα μου βαθιά βαθιά και δε θα αργήσουν να βγουν σπόροι!!! Μάτια ανοιχτά και χέρια έτοιμα, πάμε Τελαίθριο, έχουμε δουλειές!
κώστας
κώστας xalikis
Hope you and the rest of the people on this planet to have a better future. This kind of ideas can make my wish to come true one day(unfortunatelly this seems tooooo far away but what matters is the start!). Take care all of you!
αλεξάνδρα
αλεξάνδρα charmoffensive
Because I believe this is a real effort with longevity and not something that will dissolve in a few years. Because I secretly believe this is the future and hope that the Free and Real team will find a way to make it work and share the knowledge!
χρήστος
χρήστος bikeonice
Είναι αξιέπαινο αυτό που κάνετε! Από αυτό το λίγο που γεύτηκα έφυγα πλουσιότερος και σε γνώση και σε συναισθήματα! Όποτε βρω ευκαιρία θα ξαναρθω! Φιλιά κι αγκαλιές! keep it up dudes!
μυρτώ
μυρτώ believer
Καθαρά βλέμματα , αγνά χαμόγελα , εγκαρδιότητα , απλότητα ,ειλικρίνεια , ευαισθησία… Και στο βάθος μία Ιθάκη , ένας προορισμός , ένα ταξίδι. Η επίσκεψη και η γνωριμία με την κοινότητα και με το όνειρο της άνοιξε μέσα μου νέους ορίζοντες και ξεσκέπασε συναισθήματα , σκέψεις , ιδέες και δυνάμεις ξεχασμένες. Σας εύχομαι ολόψυχα ένα μακρύ σοφό ταξίδι…
πατρίτσια
πατρίτσια forfree.gr
Ευχαριστούμε την αχτύπητη ομάδα “Αληθινά ελεύθερα” για το μάθημα ζωής που με τόση αγάπη μας πρόσφερε.  Ελπίζω να ευδοκιμήσει γρήγορα το εγχείρημα “Τελαίθριον” και να γίνει ένα παράδειγμα τρόπου αρμονικής συμβίωσης, πραγματικά κοντά στη φύση και στον άνθρωπο, χωρίς ιδιοτέλεια αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ελευθερία των ατόμων που θα το αποτελούν. Είμαι ευγνώμων που μας δώσατε την ευκαιρία να ονειρευόμαστε έναν τέτοιο τρόπο ζωής 
kathryn
kathryn ...
This is such an exciting venture, i wish it the best of luck..We all need the global paradigm shift now and projects such as this one gives us the means to do it..thank you
γιώργος
γιώργος astiki oikokoinotita
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και εύχομαι τα καλύτερα για την προσπάθειά σας. Προσπάθεια που η θετική της έκβαση είναι απαραίτητη στους καιρούς μας. Ο πραγματικός πλούτος μας δεν είναι ούτε τα ευρώ τους ούτε ο χρυσός τους, είναι η γη, ο ήλιος και οι θάλασσές μας. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα και να γεμίσουμε οικοικοινότητες